Trucuri pe care trebuie sa le stii daca vrei sa iti speli singur covoarele din casa

Trucuri pe care trebuie sa le stii daca vrei sa iti speli singur covoarele din casa

Din fericire, nu se mai poarta de multa vreme acele covoare voluminoase a caror curatare necesita foarte mult timp si foarte multi nervi. Din pacate, carpetele si covoarele de dimensiuni mici care sunt prezente in mai toate casele moderne au si ele nevoie de curatare iar daca vrei sa traiesti intr-un mediu 100% sanatos, au nevoie de curatare in profunzime.

Daca vrei sa iti cureti covorul acasa, iata cateva trucuri extrem de eficiente pe care le poti pune in practica:

1. Inlatura praful. Primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a curata covorul este sa inlaturi praful. Un aspirator cu putere mare si o perie speciala de covor pot face o treaba excelenta in acest sens. Exista inclusiv aspiratoare cu filtre Hepa, care inlatura 99% dintre particulele de praf, dintre acarieni si alte elemente ce iti pot pune in pericol sanatatea.

Vacuum Cleaner, Vacuuming, Cleaning, Washing, Cleanup

2. Indeparteaza petele, dupa care curata tot covorul. Nu este indicat sa cureti doar petele, in cazul in care acestea exista, deoarece se va vedea diferenta intre locul in care au fost pete si restul covorului.

3. Nu folosi solutii de curatat pe care nu le-ai mai folosit. Exista multe solutii bune, insa exista si solutii care pot sa duca la decolorarea covorului sau la alte probleme. Inainte de a folosi o solutie noua incearca sa o testezi intr-un loc mai putin vizibil pentru a vedea daca este eficienta. Spre exemplu, testeaz-o in locurile in care covorul este acoperit in mod normal de piesele de mobilier.

4. Citeste eticheta! Foarte putini oameni citesc eticheta, chiar daca este extrem de importanta. Citeste atat eticheta covorului, pentru a vedea care sunt cele mai bune solutii pe care le poti folosi pentru curatare, cat si etichetele solutiilor de curatat.

5. Informeaza-te in legatura cu cele mai bune solutii de curatat. De multe ori, nici nu este nevoie de detergenti foarte puternici. Apa si sapunul, apa in combinatie cu amoniacul sau soda cristalizata pot face o treaba excelenta. De asemenea, printre solutiile eficiente de curatat se mai numara frunzele de tei sau chiar si spuma de ras.

Daca ideea de a curata covorul acasa iti da batai de cap, cea mai buna solutie este sa apelezi la o curatatorie profesionala. Aceasta iti poate oferi eficienta maxima iar costurile nu sunt atat de mari precum ai crede.

Despre autor

curatzr administrator

Lasă un răspuns