Trucuri cu ajutorul carora iti poti dezinfecta camera

Trucuri cu ajutorul carora iti poti dezinfecta camera

Daca iti doresti o locuinta sanatoasa, in care sa iti poti incarca bateriile si care sa iti ofere o doza mare de relaxare, trebuie sa te asiguri ca ai o igiena cat mai buna. De multe ori, microorganismele care iti pot face rau nu sunt vizibile cu ochiul liber, motiv pentru care tinzi sa le ignori. Lasate libere insa, acestea produc alergii, iritatii si o multime de alte probleme.

Din fericire, exista mai multe trucuri care iti pot garanta o camera perfect curata si te pot ajuta sa te odihnesti foarte bine:

1. Fa-ti patul in fiecare dimineata! Pe langa faptul ca este o rutina care te poate ajuta din punct de vedere psihologic, este o varianta excelenta prin care poti elimina acarienii. Scutura bine cearsafurile, aeriseste-le si aseaza-le pe pat imediat dupa ce te trezesti!

2. Schimba frecvent asternuturile! Este bine ca o data la 2, 3 zile sau chiar mai des pe timp de vara, sa schimbi asternuturile. In acestea se pot ascunde o multime de bacterii si de microorganisme care se hranesc cu transpiratie si cu piele moarta. Daca le schimbi frecvent, riscurile sunt foarte mici. Unul dintre sfaturile specialistilor este de a spala asternuturile la peste 60 de grade Celsius.

3. Pastreaza noptiera cat mai organizata. Sunt multi oameni care isi supraincarca noptiera cu tot felul de accesorii care fac imposibila curatarea prafului si a mizeriei de zi cu zi. Pastreaza doar o carte, o mica veioza si un ceas pe noptiera, iar curatarea se va face cat se poate de simplu.

Imagini pentru fresh  room

4. Dezinfecteaza salteaua si foloseste aspiratorul! Aspira salteaua ori de cate ori ai ocazia si incearca sa folosesti un produs dezinfectant pentru ea, in asa fel incat sa elimini toti acarienioi. Dintre toate accesoriile din casa, in saltea se  regasesc cei mai multi acarieni, care pot produce foarte multe pagube. Ocazional, poti sa o scoti pe geam pentru a o aerisi.

5. Nu neglija perdelele. De regula, perdelele sunt uitate, insa pot fi si ele surse destul de bogate de acarieni. Nu uita sa le speli o data la cateva saptamani! Nici jaluzelele nu trebuie sa fie uitate. Acestea trebuie sa fie curatate cu un produs natural, in asa fel incat sa fie indepartat tot praful de pe ele.

Curatenia este, asadar, cuvantul de ordine atunci cand vine vorba despre confort si sanatate. Daca vrei o viata sanatoasa, asigura-te ca faci curatenie frecvent si ca esti cat se poate de organizat!

Despre autor

curatzr administrator

Lasă un răspuns