Ti se decoloreaza hainele? Iata ce trebuie sa faci!

Ti se decoloreaza hainele? Iata ce trebuie sa faci!

De cate ori nu ti s-a intamplat sa ai o haina pe care o iubesti, dar pe care nu o mai poti purta pentru ca s-a decolorat. Din pacate, invechirea tesaturii si decolorarea hainelor reprezinta probleme care nu pot fi evitate. La un moment dat, dupa nenumarate spalari si purtari, hainele isi vor pierde din culoare, insa ceea ce poti sa faci este sa te asiguri ca aceasta pierdere de culoare apare mai tarziu decat mai devreme. Decolorarea poate sa fie amanata daca respecti o serie de reguli.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand speli hainele?

1. Spala-le in functie de culoare. Nu spala niciodata hainele de culoare inchisa alaturi de cele de culoare deschisa, deoarece risti nu doar sa se decoloreze cele inchise, insa si sa se coloreze toate cele deschise. Inainte de a spala este bine sa te uiti pe eticheta. Daca nu vrei sa iti incarci mintea cu tot felul de reguli, poti apela la o curatatorie profesionala.

spalatul-rufelor

2. Intoarce hainele pe dos inainte de a le spala. Daca vrei ca totul sa fie ok si sa te bucuri de hainele pe care le iubesti mai multa vreme, le poti spala pe dos. Motivul este cat se poate de simplu: procesul de spalare este destul de dur cu tesatura, ceea ce inseamna ca spalatul pe dos poate sa protejeze partea frontala si sa iti ofere ocazia de a te bucura mai mult de haine.

3. Nu umple masina de spalat. Foarte multi oameni umplu masina de spalat pana la refuz. Este una dintre cele mai proaste decizii pe care le poti face, deoarece in acest fel nu lasi hainele sa fie bine clatite si nici sa beneficieze de o distributie corecta a detergentului. Chiar daca ti se pare ca pierzi apa si curent atunci cand speli cu masina incarcata doar pe jumatate, de fapt castigi viata pentru hainele pe care le porti.

4. Spala cat mai des cu apa rece. Daca nu ai haine extrem de murdare si cel mai probabil nu se intampla asta, este indicat sa speli cu apa rece. Apa rece este un adevarat prieten pentru culori si in combinatie cu un detergent de foarte buna calitate poate sa fie foarte eficienta. Evident, este bine sa te orientezi spre un detergent foarte bun, care nu doar curata, ci si protejeaza tesatura.

Spalarea corecta a hainelor poate sa fie o provocare. Partea buna este ca pentru toti cei care nu au rabdara necesara exista spalatorii profesionale, asadar, toata lumea poate sa fie multumita si tu poti sa porti hainele pe care le iubesti fara iti faci griji ca se uzeaza repede.

Despre autor

curatzr administrator

Lasă un răspuns