Sfaturi utile privind spalarea si pastrarea hainelor

Sfaturi utile privind spalarea si pastrarea hainelor

Hainele sunt extrem de importante in societatea in care traim. Exista o vorba care spune ca „Haina il face pe om” , care este cat se poate de reala. In general, tindem sa apreciem oamenii care au haine curate, calcate si bine asortate.

Daca vrei sa arati impecabil insa, nu este suficient sa iti cumperi haine de buna calitate. Pentru asta, trebuie sa te asiguri ca le si speli si le ingrijesti asa cum trebuie. Tocmai de aceea, am facut o mica lista de sfaturi pe care trebuie sa le urmezi.

haine-mai-curate

Daca iti speli hainele intr-o spalatorie profesionala

Un numar din ce in ce mai mare de oameni isi spala hainele in spalatorii profesionale, din motive evidente: economie de timp, o curatare profunda si o protectie mai buna a hainelor. Cand duci hainele la curatat este bine sa urmezi cateva sfaturi:

  • Daca ai un costum, du toate piesele, chiar daca una dintre ele nu este murdara. Indiferent cat de buna este o spalatorie, exista riscul sa apara o mica decolorare si sa apara diferente intre hainele curatate si cele necuratate.
  • Daca ai o pata ce trebuie sa fie eliminata da cat mai multe detalii despre ea personalului de la curatatorie;
  • Daca te murdaresti cu diverse alimente, produse cosmetice sau bauturi, incearca sa le elimini din tesatura cat mai repede, inainte de a ajunge la curatatorie. In caz contrar, pata risca sa ramana.

Cum poti trata textilele patate?

Daca ai patat o haina, nu incerca sa freci zona, deoarece risti ca pata sa se extinda. Daca pata este umeda, este suficient sa tamponezi usor cu un servetel. Daca ai solutii de indepartare a petelor la indemana, este bine sa fie testate pe spatele materialului, pentru a te asigura ca nu decoloreaza.

De asemenea, evita sa usuci haina daca ai spalat-o si pata nu s-a dus. Uscarea poate sa fixeze permanent pata.

Cum pastrezi hainele?

Hainele trebuie sa fie pastrate tot timpul curate, mai ales cand sunt depozitate de la un sezon la altul. Acestea nu trebuie sa fie pastrate in locuri cu umezeala si nici in saci de plastic. De asemenea, trebuie sa fie ferite de lumina directa a soarelui. Aceasta poate sa duca la decolorarea fibrelor si la distrugerea iremediabila a tesaturii.

In ceea ce priveste spalarea acasa, ai foarte mare grija la detergentul pe care il folosesti si la programul pe care il are masina de spalat. Chiar daca speli de mai multe ori, este bine sa separi textilele din fibre naturale de cele din fibre artificiale si sa tii cont de cuori. De asemenea, este bine sa nu speli niciodata haine foarte murdare impreune cu hainec are au un grad mai mic de murdarie.

Despre autor

curatzr administrator

Lasă un răspuns