Sfaturi utile care elimina riscul de decolorare a hainelor – Curățătorie chimica

Sfaturi utile care elimina riscul de decolorare a hainelor – Curățătorie chimica

Una dintre cele mai mari probleme ale celor pasionati de fashion este faptul ca hainele se uzeaza in timp, facand piesele vestimentare preferate de nepurtat. Decolorarea este una dintre principalele moduri de uzura si aduce o doza mare de frustrare.

Partea buna este ca daca ai putina grija, decolorarea poate sa fie evitata. O solutie excelenta  acest sens este curatarea hainelor intr-o curatatorie chimica, in care exista diverse tehnici ce protejaza tesatura.

Exista si o serie de sfaturi pe care le poti urma acasa pentru a te bucura de hainele pe care le porti pentru mult timp.

Cum te asiguri ca hainele nu se decoloreaza?

  1. Spala hainele in functie de culoare. Daca la duci la o curatatorie chimica, hainele vor fi sortate de angajatii de acolo. Daca le speli acasa este bine sa le sortei in functie de culoare, in asa fel incat sa nu nimeresti o soseta rosie care sa iti transforme intreaga garderoba in textile de culoare roz. Regulile de sortare nu sunt foarte grele. Poti spala hainele rosii cu cele ov sau verzi iar pe cele galbene cu cele care au culori de o intensitate mai mica. Eticheta poate sa fie de foarte mare ajutor.

spalatul-rufelor

  1. Spala hainele pe dos. Daca vrei sa te bucuri cat mai multa vreme de hainele pe care le porti este bine sa le speli pe dos. De cele mai multe ori, procesul de spalare este destul de agresiv si erodeaza tesatura de la spalare la spalare. Este ceva mai multa munca sa intorci fiecare haina pe dos si sa o intorci din nou pe fata dupa spalare, insa rezultatele sunt cele dorite.

 

  1. Lasa loc in masina de spalat. Exista intotdeauna tendinta de a umple masina de spalat. Acest lucru poate genera o serie de probleme, cum ar fi distribuirea inegala a detergentului prin haine si o clatire care nu se realizeaza asa cum trebuie. Daca raman pete de teergent pe haine exista sansa ca pigmentii de culoare sa fie eliminati din tesatura. Tocmai de aceea, trebuie sa fie lasat putin loc liber in masina de spalat.

 

  1. Apa rece este prietenul culorilor. Daca vrei sa pastrezi culorile dintr-o tesatura pentru o perioada cat mai mare de timp, ceal mai bun sfat este acela de a spala cu apa rece. Multi considera ca apa rece nu permite o spalare foarte buna, insa adevarul este ca exista detergenti foarte buni care nu tin cont de temperatura apei.

 

  1. Alege un detergent bun. Nu in ultimul rand, incearca sa alegi un detergent de buna calitate, chiar daca este ceva mai costisitor. In timp, faptul ca iti salveaza hainele preferate poate sa fie extrem de valoros.

Despre autor

curatzr administrator

Lasă un răspuns