Cate tipuri de detergenti exista si care sunt cei mai buni?

Cate tipuri de detergenti exista si care sunt cei mai buni?

Daca vrei o curatenie perfecta pentru hainele tale si o protectie foarte buna, ai doua variante: le duci la o spalatorie profesionala sau alegi sa te informezi foarte bine inainte de a le spala acasa.

Daca alegi prima varianta scapi de o doza mare de stres, insa evident, costa ceva mai mult decat spalatul acasa.

Daca alegi sa speli acasa, trebuie sa te informezi foarte bine in legatura cu detergentul pe care il folosesti, in legatura cu masina de spalat pe care o folosesti si modul in care trebuie sa speli.

Vom vorbi in acest articol despre detergenti, in conditiile in care optiunile de pe piata sunt din ce in ce mai numeroase.

Imagini pentru washing deo

In principiu, ai de ales intre 3 tipuri de detergenti:

1. Detergentul de tip pudra. Este detergentul clasic, pe care il folosesc gospodinele inca de la aparitia masinii de spalat. Poate sa fie gasit sub forma de granule, sub forma de tablete sau sub forma de praf si este produs de o multime de firme. Este eficient la spalare, in special atunci cand rufele sunt albe, miroase frumos si este ieftin. Din pacate, poate sa creeze un praf alergenit la maipulare si nu este recomandat pentru programele scurte de spalare, deoarece exista riscul de a nu se dizolva complet.

2.Detetergent de tip gel. Poate fi gasit in sticle, sub forma lichida sau sub forma de capsule. Este o varianta foarte eficienta la spalarea rufelor colorate, poate sa functioneze foarte bine la temperaturi scazute si este usor de depozitat. Pentru o actionare rapida, poate sa fie introdus direct in cuva masinii si poate sa penetreze cu usurinta si petele dificile. In ultimii ani din ce in ce mai multa lume foloseste detergent sub forma de capsule, care este foarte la indemana. Din pacate, nu permite functia de prespalare si nu patrunde extrem de bine petele dificile.

3. Diverse combinatii. Exista si detergent mixt, care combina detergentul pudra cu cel de tip gel. Daca vrei rezultate foarte bune este cel mai bun, deoarece aduce toate avantajele celor doua. Este adevarat ca este ceva mai costisitor, insa poate spala orice tip de rufe, este usor de depozitat si este eficient la temperaturi mici.

Foarte important!

Atunci cand speli este bine sa te informezi in legatura cu cantitatea de detergent pe care trebuie sa o folosesti. Nu trebuie sa se depaseasca dozele recomandate.

La detergentul pudra trebuie sa se evite programele rapide de spalare, trebuie sa se evite crearea prfului de detergent si sa se foloseasca o optiune cu surplus de apa pentru a indeparta cat mai bine reziduurile lasate.

Despre autor

curatzr administrator

Lasă un răspuns