Cat de des ar trebui sa imi duc hainele la curatatorie?

Cat de des ar trebui sa imi duc hainele la curatatorie?

Este o intrebare la care se gandesc multi oameni cand vine vorba despre imbracamintea care are nevoie de ingrijire speciala. Cat de des ar trebui sa mearga la curatatorie? Vestea buna este ca nu trebuie sa ajungi la curatatorie dupa fiecare purtare a hainelor, astfel incat sa poti  economisi timp si bani.

Iata cateva articole vestimentare obisnuite care ar putea beneficia de curatarea chimica si cat de des trebuie aduse.

Pentru imbracamintea usoara pe care doriti sa o pastrati ca noua, cum ar fi camasile delicate, bluzele si tinutele de seara, utilizati serviciile unei curatatorii profesionale dupa fiecare doua purtari. Articolele mai grele, cum ar fi pantalonii, costumele si puloverele pot ajunge la curatatorie dupa fiecare trei purtari. Pentru a va mentine hainele in forma buna, articole precum jachetele si paltoanele lungi pot beneficia de o vizita la curatatorie dupa o utilizare sezoniera.

Imbracamintea nu este singurul lucru pe care il poti duce la curatatoriile chimice. Exista anumite obiecte din jurul casei pe care poate nu le-ai luat in considerare. Acestea includ perne, huse de pat si cuverturi de pat. in timp, acestea pot aduna praf si murdarie si sunt usor de trecut cu vederea. Multe dintre acestea sunt greu de curatat la domiciliu, datorita dimensiunii lor. Asadar, daca nu incap in masina de spalat sau sunt  articole delicate, acesta pot ajunge la curatatorie cam la fiecare sase luni. Perdelele sunt, de asemenea, un articol usor trecut cu vederea, care pot fi curatate chimic.

Imagini pentru curatatorie chimica

Bonus: Care este procesul de curatare chimica?

Cu totii suntem familiarizati cu spalatul rufelor. Cunoastem toate detaliile cu privire la ciclurile de centrifugare, detergenti si ce tesaturi putem amesteca. Dar pentru multi oameni, lumea curatarii chimice ramane putin misterioasa. Ce fac de fapt acesti profesionisti in ceea ce priveste imbracamintea noastra care nu poate fi realizat prin mijloace obisnuite de spalat / uscat?

Cu alte cuvinte, curatarea chimica este un proces care curata imbracamintea fara apa. in schimb, curatatorii folosesc un lichid de curatare in care sunt scufundate toate hainele. Deci, desi tehnic este fara apa, nici nu este tocmai „uscat”.

Ce se intampla dupa ce predati hainele?

 Primul pas urmat de majoritatea curatatorii profesionisti este etichetarea si inspectia. Vor incepe prin etichetarea fiecarui articol vestimentar pentru a se asigura ca acesta va ajunge in mainile proprietarului sau de drept. Acest lucru este realizat, de asemenea, pentru a va asigura ca sunt prestate serviciile corecte pentru tipul respectiv de articol. Dupa aceasta, incepe tratamentul prealabil. Curatatorii iti vor examina imbracamintea pentru eventualele pete sau zone problematice existente, care pot fi tratate inainte de spalarea efectiva pentru a le elimina mai usor. Dupa ce acesti pasi sunt finalizati, ei scufunda efectiv hainele in solventul de curatare.

Dupa curatarea propriu-zisa, curatatorii intra in al doi le-a proces de examinare al hainelor. Acest proces face parte dintr-un protocol general de control al calitatii. Folosind echipamente avansate si produse de curatat chimice, acestia se asigura ca nu exista pete in urma curatarii. in cazul in care exista, acestia vor identifica pata, originea (daca este posibil) si vor folosi tehnica corespunzatoare pentru a o elimina.

Ultima etapa a procesului de curatare uscata este faza de finisare. In timpul acestei faze, curatatorii vor impacheta, calca si repara hainele, daca este necesar. La sfarsitul acestui intreg proces, hainele va sunt returnate, curate, mirosind bine si fara cute sau butoane lipsa!

Despre autor

curatzr administrator

Lasă un răspuns