9 lucruri pe care nu le ştiai despre spălatul rufelor

9 lucruri pe care nu le ştiai despre spălatul rufelor

Iată câteva lucruri interesante, amuzante sau chiar… dezgustătoare, pe care nu le ştiai despre spălatul rufelor.

E mai mult decât se vede cu ochiul liber

Hainele tale pot părea curate după ce le-ai purtat o dată sau de două ori, dar nu înseamnă că şi sunt. 70% din mizeria de pe haine este invizibilă, spune Mary Johnson, consultant ştiinţific la Tide & Downy. Asa că, evită cea mai frecventă dintre greşeli.

Transpiri tot timpul, chiar dacă nu mergi la sală, iar asta se vede pe hainele tale

Într-o zi obişnuită, un adult produce în medie în jur de un litru de transpiraţie, spune Johnson. Aceasta face să apară pete la nivelul gulerului, subraţului şi manşetelor. Aplică un tratament anti-pete pe zonele respective înainte de a pune obiectul de îmbrăcăminte la spălat.

Water Drop, Water Dripping, Water, T-Shirt, Washed

De acum nu vei mai privi batonul de ciocolată în acelaşi fel

În plus faţă de transpiraţie, spune Johnson , corpul tău produce în medie în fiecare zi: 10 grame de sare, 40 de grame de grăsime şi sebum, precum şi 10 grame de celule moarte şi scuame, echivalentul a 2 miliarde de celule epiteliale. Cea mai mare parte dintre acestea ajung pe hainele şi aşternuturile tale. Prin urmare, fiecare 4 kilograme de rufe murdare conţin 53 de grame de mizerie, aproximativ greutatea unui baton de ciocolată.

Există aplicaţii pentru maşina de spălat

Prima maşină electrică de spălat, denumită Thor, a fost creată în 1908. 110 ani mai târziu, aplicaţiile îţi permit să stai în fotoliu şi să controlezi maşina de spălat prin intermediul WiFi.

Maşinile de spălat din ziua de azi consumă cu 67% mai puţină apă

În urmă cu patruzeci de ani, cele mai bune maşini de spălat utilizau aproximativ 150 de litri de apă pe ciclu. De atunci, standardele de fabricaţie au devenit din ce în ce mai rigide, determinând fabricanţii să creeze maşini de spălat ce folosesc mai puţin de 50 de litri de apă pe ciclul de spălare la o încărcare de circa 4 kilograme de rufe.

Parfumul “Mountain Fresh” nu este chiar atât de apreciat

Sensibilitatea consumatorilor la parfumul detergentului pare a fi în creştere – un studiu al Universităţii din Georgia, SUA, a arătat că 31% dintre participanţi au fost iritaţi de detergenţii parfumaţi.

Balsamul de rufe ajută la ameliorarea eczemelor

Balsamul de rufe este benefic pentru cei cu pielea sensibilă, conform National Eczema Association din SUA. Aşa că, alege doar acele produse care nu conţin parfumuri şi coloranţi.

Foile antistatice sunt indispensabile în baie

Primele foi antistatice, Bounce, au apărut pe piaţă în 1975. În ziua de azi, în afară de a le folosi în uscător, mulţi oameni le utilizează pentru a lustrui pantofii, a îndepărta părul de animal de pe canapea sau ca repelent anti-ţânţari.

Uscătoarele au apărut acum 200 de ani

Primul uscător de rufe, o maşinărie rotativă acţionată manual, a fost inventat în 1799-1800 de francezul M. Pochon. Deşi uscătorul de rufe electric a fost patentat în 1936, centrifugele manuale erau cele mai utilizate între cele două războaie mondiale.

Despre autor

curatzr administrator

Lasă un răspuns